Избрани Новини

Над 180 души нахрани Кухнята за бедни в Благоевград

Идват нови хора и яденето вече не стига

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани социално слабите ни съграждани. "Днес менюто беше агнешки корбан, ябълки и хляб. Раздадохме над 180 кофички. Идват нови хора и яденето едва стигна. Благодарихме на дарителите и пожелахме Бог да дава здраве на цялото семейство. Благодаря на всички, които се включиха в приготвянето и раздаване на храната! Благодарим и на отец Андон, той освети не само храната, но и цялото помещение и прекади навсякъде!", споделиха организаторите.
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!

 
 


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)