Украинец получи 2 години условно за причиняване на смърт по непредпазливост

Това е първата за 2021 година присъда

Състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван от съдия Петър Пандев, постанови първата за 2021 година присъда. Със съдебния акт В.П. е признат за виновен в това, че на 10.09. 2019 г. около 8.30 часа на гл.път Е-79 в началото на Кресненското дефиле като правоспособен водач, управлявайки лек автомобил, е навлязъл изцяло в лентата за насрещно движение и е ударил челно насрещно движещия се лек автомобил, като не е контролирал непрекъснато автомобила и е напуснал заеманата от него лента за движение, вследствие на което по непредпазливост е причинил смъртта на шофьора, движещ се в насрещния автомобил - И. А.

Делото се разгледа по реда на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият признава изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.

Окръжният съд лиши В. П. от право да управлява МПС за срок от 3 /три/ години и го осъди да заплати направените разноски по делото.

Постановената от Окръжен съд – Благоевград присъда може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София.