Обвиняем за смъртта на мъж в Дупница е предаден на съд

Нанесъл му тежка телесна повреда, довела до летален изход

Окръжна прокуратура – Кюстендил е предала на съд Д.Г. (на 21 години) по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 124, ал. 1, вр. чл. 128, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Вечерта на 17.08.2019 г. пред касата в хранителен магазин на ул.„Венелин“ в Дупница един от клиентите – Г.Т., се блъснал в И.М. - жена, която плащала сметка. Двамата се скарали. Мъжът последвал жената навън, докато тя се насочила към автомобила си, при което продължил да отправя обиди по неин адрес. Свидетел на инцидента се намесил, приближил Г.Т. и му казал „да не се занимава с жените“. Възмутена от поведението на агресивния мъж, И.М. заявила, че „ще бъде набит“.

Не след дълго, на връщане в заведението си в града, жената споделила на Г.К., с когото живеела на семейни начала, и приятеля им – Д.Г., за случилото се. Те се притеснили за състоянието на И.М., която била бременна. Разгневени от отношението на Г.Т. към нея, те решили да му нанесат побой.

Тримата се придвижили с автомобила към магазина. При пристигането на мястото И.М. им посочила Г.Т. Двамата мъже директно се насочили към него. Първият удар с юмрук му нанесъл К., вследствие на което той залитнал и паднал. Пострадалият, с наранена кървяща уста, направил опит да се изправи. През това време Д.Г. го ударил с крак в главата. Въпреки че Г.Т. останал да лежи на земята, нападателите демонстрирали намерението си да продължат побоя. Виждайки яростта им и безпомощното състояние на пострадалия, И.М. се опитала да ги спре. Успяла да ги убеди да прекратят побоя и да си тръгнат.

След подаден сигнал на телефон 112 на място пристигнали екипите на полицията и спешна помощ. Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение. Въпреки положените лекарски грижи, на 22.08.2019 г. Г.Т. починал. Според заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза, смъртта му се дължи на закрита черепно-мозъчна травма, довела до мозъчен оток с вклиняване. Налице са категорични данни за два отделни удара – първият в областта на устните, и вторият в областта на дясното слепоочие. Смъртта е настъпила в резултат на втория удар, нанесен от обвиняемия Д.Г.

Предстои делото да продължи в съда.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"