Избрани Новини

Сатовча събра 51 305 лева от благотворителната си акция

7 абитуриенти получиха по 600 лева

Преди единадесет години, по идея на кмета на община Сатовча д-р Арбен Мименов, за първи път се организира кампания за набирането на средства за децата-сираци, на които им предстои абитуриентски бал, с цел да бъдат финансово подпомогнати за купуване на облекло за паметната за тях абитуриентска вечер. Тази инициатива се превърна в традиция и с годините
според събраната сума се подпомагат и деца-сираци, които не са абитуриенти, както и деца с трайно увреждане до 16-годишна възраст. Всяка година през декември се организират благотворителни инициативи, чиято основна цел е разпространение на идеята и набирането на средства чрез продажбата на саморъчно изработени картички, сувенири, различни произведения на изкуството, кулинарни творения, музикални изпълнения и други, предимно от деца и ученици от всичките детски градини и училища от община Сатовча. В трудното време и тежките дни, в които живеем, свързани с разпространението на COVID-19, тази година кампанията беше различна. Жителите на общината, местния бизнес и всеки желаещ да бъде част от кампанията даде своя дан и благодарение на отзивчивостта на всеки един се събраха 51 305 лева. Въпреки, че не се организираха масови мероприятия, благотворителни разпродажби, търгове и тържества, всеки желаещ да бъде част от инициативата дари средства в сградата на Общинска администрация - Сатовча, в кметствата по населени места или по банкова сметка, обявена от Общината.

Съпричастни и благодетели на кампанията бяха и лица и фирми извън общината, коментира кметът д-р Арбен Мименов.

Средствата, които по традиция се предоставят на децата-сираци и децата с трайно увреждане до 16-годишна възраст в навечерието на Новата година, се предадоха лично на 7-те абитуриента, които получиха по 600 лева, а всички останали 94 деца получиха по 500 лева чрез свой родител или пълнолетен настойник.

Кметът на общината д-р Арбен Мименов чрез писма и грамоти за направено дарение благодари на всички благодетели, станали част от кампанията, които направиха отново успешна каузата „Нека доброто продължи“, като направиха добро на семействата, имащи най- голяма нужда от парична помощ. Специални благодарности изрази и към местния бизнесмен Юсеин Малаев от село Вълкосел, който дари 42 броя кожени зимни обувки за децата-сираци от общината. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов