Избрани Новини

За 11-ти път Сатовча започва дарителска кампания за деца-сираци и с увреждания

Всяка година се подпомагат около 100 - 120 деца

Въпреки трудното време и тежките дни, в които живеем, свързани с разпространението на COVID-19 на територията на община Сатовча, страната и целия свят, keud бъдем заедно и да си помагаме, както и досега. Нека доброто продължи и od се включим в инициативата на Общинска администрация – Сатовча за набирането на средства за деца-сираци и деца с увреждане до 16- годишна възраст от общината.
Пандемията определено промени хората и света около нас. Всички ние разбрахме, че не трябва да приемаме всичко за даденост, че от нас самите зависи не само нашият живот, но и живота на нашите близки, приятели и познати. Може би по-осъзнато разбрахме, че сме зависими един от друг, не само, че може да се заразим един от друг, но и че трябва повече от всякога да си помагаме един на друг, да проявим повече разбиране към проблемите на хората, да си помагаме в трудни моменти, да бъдем заедно и в добро и лошо.
Тази кампания ще бъде различна, без организиране на масови мероприятия, но всеки желаещ да бъде част от инициативата може да дари средства всеки делничен ден в сградата на Общинска администрация - Сатовча, в кметствата по населени места или по банкова сметка: Търговска банка Д-АД
IBAN: BG98DEMI92408400043012
Код на вид плащане: 445100 BIC: DEMIBGSF
Както всяка година, като инициатор на кампанията кметът на общината д-р Арбен Мименов призовава всеки, който има възможност да помогне, да бъде част от инициативата, да бъде съпричастен в каузата, за да успеем и тази година да зарадваме домовете на тези от нас, които имат най-голяма нужда както от морална, материална, така и от парична подкрепа. Да бъдем отново причината тези семейства да бъдат по-спокойни за утрешния ден, да стоплим сърцата и душите им.
Да бъдем заедно и в трудните моменти!
Включете се в инициативата! Бъдете благодетел! Бъдете част от доброто!
Преди единадесет години, по идея на кмета на общината д-р Арбен Мименов, за първи път се организира кампания за набирането на средства за децата-сираци, на които им предстои абитуриентски бал, с цел да бъдат финансово подпомогнати за закупуване на облекло за паметната за тях абитуриентска вечер. Тази инициатива се превърна в традиция и с годините според събраната сума се подпомагат и деца-сираци, които не са абитуриенти, както и деца с увреждане до 16-годишна възраст. Всяка година през месец декември се организират благотворителни инициативи, чиято основна цел е разпространение на идеята и набирането на средства чрез продажбата на саморъчно изработени картички, сувенири, различни произведения на изкуството, кулинарни творения, музикални изпълнения и други такива,  предимно от деца и ученици от всичките детски градини и училища от община Сатовча. В тази
кампания няма да се организира изработването на празнични артикули за благотворителната кауза.
Като организатор на мероприятието кметът се обръща към всички жители и гости на община Сатовча, към местния бизнес, както и към всички институции,  имащи отношение към местната администрация с молба за финансова подкрепа и съпричастност към инициативата.
Досега в годините във всяка една кампания, благодарение на всички вас - дарители, се подпомагат около 100 - 120 деца, към които животът е бил суров, но с усилията на всички вас – благодетели, тези семейства са имали миг светлина, миг на радост и надежда, че доброто е още в нас, че то съществува.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов