Избрани Новини

В Банско се продава хотел барабар с бащата на собственика

Сградата е обявена за публична продан от 2014 г. заради необслужван банков кредит

В Банско съдия-изпълнител продава за пореден път известната къща за гости „Мамин Кольо“, съобщава Struma.com. От 2014 г. сградата, която е собственост на Методи Стоянов и се състои от два апартамента по 70 кв.м и един от 120 кв.м. механа и двор, последователно се вади за продан, но купувачи няма.

Интересното е, че обектът на ул.„България“ N8 в Банско е със запазено ползване до живот в полза на бащата на Стоянов – Никола Хаджистоянов, който е един от първите хотелиери и ресторантьори в курортния град, припомня изданието. Така човекът, който закупи 3-те апартамента от къщата, механата и двора с размер половин декар, няма да има законното право да изгони бащата на бившия собственик. Няма опция и да плаща наем, защото в документите ясно е разпоредено, че Никола Хаджистоянов може да живее в къщата на сина си до края на живота си.

Дворът на къщата е оценен на 15 628 лв., механата, чиято площ е 160 квадратни метра, се продава за 103 069 лв, по-малките апартаменти – за 44 439лв единия, а големият апартамент в къщата е оценен на 78 220 лв. Пазач на обекта е доскорошният собственик Методи Стоянов, който е длъжен да осигури достъп на всеки кандидат-купувач да разгледа имота.

Сградата е обявена за публична продан заради необслужван банков кредит.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)