Избрани Новини

Кои са най-честите новогодишни обещания?

И как да ги спазим

Със сигурност има различни неща в живота и навиците ви, които искате да промените и понякога дори се замисляте наистина да го сторите.

Настъпването на Новата година е може би най-доброто време да останете насаме със себе си и да си направите малък, своеобразен новогодишен подарък, а именно - да запишете черно на бяло всичко, което желаете да промените и да си обещаете, че наистина ще го направите!

Нека ви припомним какво сме ви писали и съветвали по този въпрос миналата година приблизително по същото време :)

Най-често обещаваме от първия ден на Новата година да започнем строга диета и да спрем цигарите.

Обаче идва Новата година и ви обзема страх, че няма да се справите, нямате вяра в себе си, ще издържите ли на изкушенията? Съмнението в способностите се появява, когато има неизвестност какво предстои и незнание как да се справите с предизвикателствата.

Обаче, ако се замислите, всяка майка се сблъсква с подобни страхове, но успява да се справи по един или друг начин, защото целта ѝ е да опази детето си и да му даде най-доброто, на което е способна.

Мотивацията на майките е много висока, това гарантира успеха им. Ако приложите същата тактика върху обещанието ви да отслабнете, ще успеете :)

Какво правят майките, когато не знаят как да постъпят? Питат специалисти, питат други майки, с две думи търсят информация, проверяват информацията, за да са сигурни, че детето им получава най-доброто. Така постъпете и вие, независимо какво сте си обещали на Нова година.

Не откривайте топлата вода! Всеки проблем има решение, което ще се появи, когато се отворите за промяната и започнете да я търсите. Когато вземете твърдо решение в живота ви се появяват хора и обстоятелства, които ви помагат да се справите. Вярвайте, искайте, търсете и ще постигнете целта си.

Вижте какво още обещаваме през Новата година

1. Да отслабна
На Нова година се яде като за последно, защото от 1-ви - край на храната! Супер - това е добра тактика, защото може голямото преяждане да ви отврати от храната и после няколко дни да имате естествено отвращение от ядене и пиене ;) Докато трае естественото отвращение от храната, снабдете се с информация, намерете начин да се мотивирате, защото това е най-важно!

2. Да спра цигарите
"Да спра цигарите е лесно, правил съм го над 300 пъти"- Марк Твен. Всеки вид пристрастяване е труден за овладяване. Спирането на цигарите е свързано със страхове като "ще напълнея", "как ще ходя до тоалетната без цигара", "кафе без цигара не е кафе" и др. Като прибавим към страха от несправяне и физическата зависимост, това е трудно за преборване.

Най-добре решете защо искате да го направите и ако имате добра причина, дръжте я в мислите си често. Физическият дискомфорт не е за подценяване, потърсете форуми, посветени на проблема и вижте как другите се справят, успешните истории мотивират и ви показват, че обещанието ви е възможно да се сбъдне.

3. Да започна да тренирам
Тренировката се свързва с нещо скучно, еднообразно, дълго, което е добре да се прави, но ако може през това време да не усещате нищо, да не се напрягате и да не ви е трудно. Всъщност 20 минути на ден са абсолютно достатъчни, но трябва да са 5 пъти седмично, а не през ден и трябва да ви е трудно.

Има много забавни и нееднообразни начини да тренирате. Потърсете в интернет и ще видите, че възможностите за тренировка са станали огромни и че може да избирате между много и различни занимания. Тренировките не са това, което бяха ;)

4. Да си сменя работата
Масово хората не обичат работата си, защото тя се свързва със стрес и рутина. Постоянно срещам хора, които мразят работата си и държат да ми го покажат. Смяната на работата не е лека задача, още повече, че искате нещо по-добро - работно време, заплащане, работна среда, социални придобивки и др.

Погледнете реално на нещата и осъзнайте, че това изисква време и подготовка. Може да отнеме една година или повече. Подобрете квалификацията си в областите, в които имате интерес, за да може да ви е приятен процесът. Ако ви се отдават езиците, научете още един.

Ако сте учителка, която обича да танцува и вече не понасят да влиза в клас, изкарайте курсове за учител по танци - педагогическият опит и страстта ви към танците са на ваша страна. Не си мислете, че трябва да сте корифей на танците, за да преподавате, винаги ще има хора, които знаят по-малко от вас и има на какво да ги научите.

5. Да спестя пари
Парите, заделени настрана, създават спокойствие, от което имаме нужда, защото нищо не е сигурно в този живот и постоянният стрес ни убива. Обаче добре е да има цел спестяването, само по себе си не е мотивиращо просто да спестявате. Ако спестявате за диван една година, ще ви е добре ли да стоите на него, като знаете какво ви е струвал? Ако да, спестявайте за диван, ако не - какво ви прави щастливи?

Какво ще кажете, бихте ли направили сами на себе си подобен подарък? Да си обещаете да направите, да промените нещо, което винаги ви е тормозило и наистина да го сторите през настъпващата нова година? /edna.bg/



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов