Избрани Новини

БГ село в Пирин чака 200 гости за Нова година

Къщи за 10-12 души струват между 200 и 300 лева на вечер

Гоцеделчевското село Делчево ще се окаже тясно за новогодишните празници заради наплива на туристи от цялата страна, информира kmeta.bg. Въпреки епидемията от коронавирус и страха от опасния вирус вече са резервирани всички 200 легла в курортното селище от нашенци още преди 2 месеца.

30-те местни жители, почти всички пенсионери, се молят само да не бъдат въведени още по-крути мерки срещу „пустия ковид”, с които да се затворят и къщите за гости. За да могат и те да забравят поне за няколко дни за вируса, да загърбят собствените си страхове и да се повеселят от душа и сърце на Нова година. „Ще посрещнем празнуващите и с чисто нова улица, която минава точно под църквата „Света Богородица”, покрихме я с калдъръм, за да цапазим автентичността на целия архитектурен облик на селото”, коментира кметският наместник Иван Панайотов.

Напливът за Нова година е огромен. В момента обаче са затворени четирите механи. Дано след 21-ви декември ги отворят, за да може и там гостите ни да опитат от нашите местни специалитети, надяват се делчовалиии.
В Делчево в последните 20 години се вдигнаха много модерни къщи, които разполагат с всички необходими удобства. Средно нощувката струва между 20 и 25 лева.

Къщи за 10-12 души струват между 200 и 300 лева на вечер. Има и по-малки къщи – за 6-8 души, в които наемът излиза около 140-150 лева.

Местните хора уверяват, че спазват мерките за безопасност. Те гарантират, че и по новогодишните празници ще бъдат стриктни, за да предпазят и себе си, и гостите си от коронавируса. И ще им осигурят незабравими празнични дни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов