Избрани Новини

СПА курортите у нас - най-посещавани по време на кризата

На трето място по посещаемост е разложкото село Баня

СПА курортите у нас са едни от най-посещаваните по време на кризата с коронавируса не само през лятото, но и през есента. Това показват данните на Министерството на туризма, съобщи БНТ.

Курортите са избрани за почивка основно от български туристи. Най-посещаваното място през ноември е Велинград с 13 000 туристи, на второ място е Хисаря с 3500 туристи, а на трето се нарежда разложкото село Баня с 2800 туристи, което изпреварва известния СПА-курорт Сандански.

Все повече туристи предпочитат да почиват в разложкото село Баня, защото въздухът е чист и се намира между две планини - Рила и Пирин. Има минерална вода и е спокойно място за почивка. Заетостта в хотелите е до 50 процента заради въведените противоепидемични мерки. Разчитат предимно на български туристи.

Село Баня е предпочитана дестинация от много семейства с деца заради басейните с минерална вода. Храната се доставя до стаите. Хотелиерите в село Баня се надяват след 21 декември ресторантите отново да заработят и част от ограниченията да отпаднат.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов