Избрани Новини

Община Петрич прави поредна важна крачка за развитието на селата

2 000 000 лв. се отпускат с постановление на Министерския съвет

Община Петрич прави поредна важна крачка за развитието на селата. Общинската политика, насочена към благоустрояване на населените места в община Петрич, е с пореден висок резултат.
Предложението на кмета Димитър Бръчков за допълнителни средства от държавния бюджет, които да се насочат за настилка и подмяна на водопроводи в селата, получи одобрение.
2 000 000 лв. се отпускат с постановление на Министерски съвет. Решението беше взето на днешното правителствено заседание. „Това е голяма възможност да продължим да подобряваме състоянието на улиците в селата, които в нашата община не са никак малко. Поетапно със собствени средства и държавно подпомагаме продължаваме да работим, за да бъдат приветливи“, коментира кметът Димитър Бръчков.
Бюджетна справка показва, че от началото на първия мандат на този кметски екип до днес средствата, които се насочват за селата, непрекъснато нарастват до над 1 млн.лв. на годишна база. Работи се за цялостно благоустрояване на улици, но и задължителна подмяна на водопровода преди това, за да няма разкопавания в бъдеще. За първи път обаче с днешното решение на Министерския съвет значително повече средства - 2 млн. лева, ще отидат целево за инфраструктурата в селата на община Петрич.
„Вярвам, че ще направим достатъчно километри добра улична настилка в нашите села. Благодаря за отговорното решение на правителството на г-н Борисов, което ежегодно отпуска допълнително средства за инфраструктурата в община Петрич. Няма година, в която това да не се е случило. Показателен е този ангажимент за развитието на общината“, обобщава кметът Димитър Бръчков.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов