59 са новозаразените в Кюстендилска област

Петима души са починали

Лицата, новозаразени с Ковид-19 в област Кюстендил през изминалото денонощие, са 59. Положителни проби за инфекцията са дали 30 души от община Кюстендил, 15 от община Дупница, 5 лица от Кочериново и трима от Сапарева баня, съобщават от Областния кризисен щаб. По два нови случая с инфекцията има в общините Невестино, Рила и Трекляно.

28 души са настанени за лечение в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. От тях 14 са на кислород и в по-тежко състояние. В рамките на деня са изписани по-леките случаи.  65 са хоспитализирани към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в  Кюстендил. Двама от тях са на интензивно лечение, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород.      

37 лица са хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003“ - Дупница. Почти половината от пациентите са в тежко състояние.

Петима души, с положителни проби за инфекцията, са починалите през изминалото денонощие. Това са жена на 66 г. от община Кюстендил, 86-годишна жена от община Дупница, мъж на 57 г. от община Кочериново и двама мъже от община Сапарева баня - на 81 г. и на 56 г. Четирима от тях са имали придружаващи заболявания.