Нови 120 случая с коронавирус има в Кюстендилска област

Най-голям брой новозаразени има в община Дупница – 78

Нови 120 положителни случаи с коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област за изминалото денонощие. Взетите и изпратени за изследване проби са общо 160, като резултатите от тях излизат до 48 часа. Най-голям брой новозаразени лица има в община Дупница – 78, в община Кюстендил са 23, по пет нови случая има в Бобов дол, Сапарева баня и Кочериново. Трима души са дали положителни проби в община Бобошево и един в Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.
Хоспитализирани към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в  Кюстендил са 67 лица. Двама от тях са интубирани, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород.
32-ма души са настанени за лечение в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Повече от половината пациенти са на кислород.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003“ - Дупница са хоспитализирани 37 души. Двама от тях са на интензивно лечение, почти всички останали са на кислород.
Четирима души, с положителни проби за инфекцията, са починалите през изминалото денонощие. Това са мъж на 52 г. и жена на 68 г. от община Кюстендил, 65-годишен мъж и 74-годишна жена от община Дупница. Три от лицата са имали придружаващи заболявания. Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково