Избрани Новини

Гледат мярката за неотклонение на майката на убитите деца в Сандански

Тя е обвиняема за двойното убийство на собствените си малолетни деца

Съдът в Благоевград решава днес дали да остави в ареста жената, която уби децата си в Сандански.

От прокуратурата в Благоевград се водят активни действия по разследване за извършено тежко престъпление – убийство на две малолетни деца.

Досъдебното производство е било образувано, след като на 19.11.2020 г. около 17:30 ч. е постъпил сигнал за открити трупове на деца в апартамент на къща на ул.„Скопие“ в Сандански. Незабавно на място пристигнали полицейски служители, които установили К.Д., майката на убитите тригодишно момиче и петгодишно момче.

При условията на неотложност е започнал оглед на местопроизшествието.

Иззети са били веществени доказателства, сред които два ножа и сатър.

Към настоящия момент е извършено освидетелстване, разпитани са множество свидетели, назначени са експертизи.

С постановление на наблюдаващия прокурор тридесет и две годишната К.Д. е била привлечена в качеството на обвиняем за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца. Деянието е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 3 и 4, т. 4, пр. 2 и 3 и т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК.

Жената е задържана за срок до 72 часа. Предвид тежестта на обвинението, за което е привлечена към наказателна отговорност и характера на престъпното деяние, предстои Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата. 

Семейството било в развод. Майката - без стабилна и сигурнаработа. Скандали между родителите за попечителството над децата. Коронавирус и социална изолация. Резултатът - две невинни, загинали по жесток начин деца, убити от собствената им майка.

Само тя ли е виновна?



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)