Избрани Новини

Трагедията в Сандански: Майката убила децата си заради родителски права

Тепърва психолози ще установяват знае ли какво е сторила

Социалните в Сандански са били запознати с тежките проблеми в семейството на Кристина Дунчева и Георги Трайков. Двойката е била в ожесточена битка за родителски права, съобщава struma.com.

Служителите на агенцията са проучвали семейството във връзка с искане и от двамата родители при кого да останат децата след раздялата им. Кристина обвинявала мъжа си в домашно насилие, а той нея – че не е в състояние да се грижи за децата. Преди два дни Георги и Кристина подписали протокол в местната социална служба, че няма да се карат и ще осигурят здравословна среда за развитието на децата.

Предполага се, че именно проверката от страна на социалните и борбата за родителските права е станала повод за трагедията.

„Те искаха да ми ги вземат, ето нека ги вземат сега“, заявила жената пред полицаите по отношение на службите.

Тепърва психиатри ще трябва да установят дали майката осъзнава какво е сторила. Според разказите на близките ѝ тя била в тежка депресия от месеци. В последните дни откровено не била добре и говорела несвързано, като се предполага че е било отключила тежко психическо разстройство.

Само допреди няколко месеца Кристина и Георги били нормално семейство, което много обичало децата си. За това говорят и стари техни публикации в социалните мрежи. В профилите на двамата има много снимки от празници на децата.

Всичко се променя когато майката остава без работа малко преди пандемията и това отключва депресията ѝ.

В Сандански е обявен ден на траур в памет на двете деца.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов