Избрани Новини

Автобус с 30 души се опита да потегли към Рилския манастир

Има забрана на здравното министерство за подобна дейност

Автобус на туристическа агенция, пълен с 30 пътника, се е опитал да потегли за екскурзия до Рилския манастир, съобщи NOVA. Пътуването е било организирано въпреки забраната на здравното министерство за подобна дейност.

Екскурзията била прикрита с табела „Случаен превоз“ на превозното средство. Проверка обаче е извършена от експерт от Министерството на туризма, полицията и Столична община.

„Забраната няма да ни спаси от болестта. Само ни спъвате тука. Всеки път ходим с екскурзия от години, с тая фирма и не съм имал проблеми. Който си е болен, да се лекува, какво да направим“, казват пътници.

От фирмата бяха категорични пред институциите, че не са били наясно със забраната. Заявиха обаче, че се спазват всички мерки за безопасност. „Това е еднодневно пътуване с посещение на Стобските пирамиди и на Рилския манастир, което е природен феномен на въздух, на открито“, казва представителят на фирмата Албена Минковска.

Проверката на туристическата агенция продължава. Днес на нарушителите беше издадено разпореждане да спазват заповедите на здравния министър.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов