Избрани Новини

46 са новите случаи на Ковид19 в Кюстендилска област

В община Кюстендил – 46, Дупница – 27, Сапарева баня – 3, Бобов дол – 3, Кочериново – 2, Рила – 2

Положителните случаи на коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалото денонощие са 84. Новозаразени лица има в общините Кюстендил – 46, Дупница – 27, Сапарева баня – 3, Бобов дол – 3, Кочериново – 2, Рила – 2 и един нов случай в Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден са общо 109.
Към този час 56 са хоспитализираните лица в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Един от пациентите е все още интубиран, шестима други са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003“ - Дупница са настанени за лечение 29 души, но в рамките на деня ще бъдат изписани шестима излекувани. От настанените за лечение 14 са на кислородна терапия, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.
В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница към този час са хоспитализирани 20 души. От тях 15 са на кислородна терапия, останалите са в задоволително състояние. До края на деня ще бъдат изписани част от пациентите, които са в сравнително стабилно общо състояние.
През изминалото денонощие има починали трима души – жена на 76 г. от община Кюстендил, мъж на 63 г. от община Дупница и мъж на 61 г. от община Сапарева баня. Две от лицата са имали тежки придружаващи заболявания. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов