Избрани Новини

Всички ученици от област Кюстендил ще учат дистанционно

Онлайн обучението ще бъде за периода 12 - 27 ноември включително

Всички ученици от 5-ти до 12-ти клас в област Кюстендил от утре преминават към обучение от разстояние в електронна среда. Онлайн обучението за учениците ще бъде за периода 12 - 27 ноември включително. Това решиха единодушно на свое онлайн заседание днес членовете на Областния кризисен щаб в Кюстендил. Заседанието бе свикано от областния управител Виктор Янев заради увеличаващия се ежедневно брой случаи на заразени с Ковид-19 и разрастващата се епидемия в Кюстендилска област.
Присъстващите членове на щаба се обединиха около тезата, че това решение ще запази живота и здравето на учителите, ще има превантивен характер относно родителите и учениците, както и ще се ограничи броят на случаите с коронавирусна инфекция в областта.

„Разчитам на Мая Стойчева и експертите от РУО - Кюстендил да създадат необходимата организация, за да се следи как се случва образователният процес в областта“, заяви Виктор Янев.
Областният управител разпореди също контролните институции в областта да се ангажират с повече проверки по големите магазини и заведенията, за да се следи как се спазват противоепидемичните мерки там.

Пред членовете на Кризисния щаб директорът на РУО - Кюстендил Мая Стойчева-Николова даде информация за отсъстващите учители и ученици във всички училища от областта. „Броят на отсъстващите учители към този момент е 99, като от тях 28 са с положителни тестове за коронавирусна инфекция и 10 са карантинирани. 40 учители са с болнични за грипоподобни симптоми, останалите също са с болнични, но по други причини“, коментира началникът на РУО – Кюстендил.
Тринадесет са учениците с доказан Ковид-19 към днешна дата, но има 175 други контактни и карантинирани. Притеснително е, че много от учениците ходят на училище с грипоподобни симптоми. В училищата от областта процентът на отсъстващите ученици по класове е следният: 1 клас – 20%; 2 клас – 15%; 3 клас – 15%; 4 клас – 13%; 5 клас – 20%; 6 клас – 17%; 7 клас – 20%; 8 клас – 7%; 9 клас – 10%; 10 клас – 17%; 11 клас – 11% и 12 клас – 10%.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)