Избрани Новини

Поетесата Катя Ерменкова стана "Будител на годината" в Сандански

Ромската писателка Кирилка Димитрова е сред номинираните десет санданчани

НЧ "Отец Паисий" и Община Сандански наградиха будителите на годината. Светли представители на онази славна епоха, водещи ни към градивното ново на съвремието!

Будител на годината за 2020 г. стана поетесата Катя Ерменкова. Сред будителите на 2020 г, с достойнство и особени заслуги, се наредиха имената на Атанас Николов - ръководител на ШНТХ “Македонска хубост”, част от екипа, организатор на Националния фолклорен фестивал “Сандански пее, заиграва - Пирина разлюлява”, Кирилка Димитрова - писател, усилено работеща за образоването и социализирането на ромския етнос, Емилия Маринова - организатор на Балканския младежки фестивал, инициатор и организатор на “Тя в Сандански", Валентина Тодорова - учител, Иван Павлов - ръководител на Детска театрална трупа, актьор в самодейния театър, Костадин Карамитов - председател на Съюз на българските спасители, Георги Ашиков - художник, Вероника Миндова - педагогически съветник, Христо Йорданов - учител, Красимир Митрев - учител.

Енергични и упорити, състрадателни и благородни, невероятно привлекателни със своя си ум и въображение, с философията на своята нравственост и с гражданската си доблест, изпълнени с мечти за пробуждане на умовете, просвещение и култура - това са те - будителите на Сандански!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов