Избрани Новини

Кухнята за бедни не само нахрани, а и облече социално слаби

Усърдно работиха доброволците при приготвянето на храната

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази неделя нахрани социално слабите ни съграждани.
"Днес, 26.01., дежурството премина спокойно. Менюто беше агнешки корбан, салата туршия 150 кофички и хляб. Донесените дрехи изнесохме отвън и всеки си избра, каквото му е нужно. Мъжете търсят вълнени чорапи и обувки. Благодарим на всички за усърдната работа при приготвянето на храната", пожелаха организаторите.
И още от организаторите, споделено със съмишлениците и доброволците към Кухнята за бедни - събират се нови и по-стари, но здрави и чисти дрехи за социално слабите. Търсят се обувки, якета, нови чорапи и др.
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)