Избрани Новини

Благоевград е домакин на зонална изложба "Струма"

Откриването е на 31.10. от 12.00 часа в ГХГ

В изпълнение на постигнатите договорки за възстановяване на зонална изложба „Струма” и съобразно утвърдения й статут, Община Благоевград поема домакинството на осмото (от възстановяването му) издание на Зонална изложба „Струма” 2020 г.
Изложбата ще се състои в залите на Градската художествена галерия и изложбената зала в РИМ. Ще се проведе от 31.10. до 4.12.

Откриването е на 31.10. (събота) от 12.00 часа в ГХГ - Благоевград.

Творби се приемат на 23.09., 24.09. и 25.09.(сряда, четвъртък и петък) в Градската художествена галерия от 9:00 до 18:00 часа. Журирането е на 29.09. или 30.09. (вторник/сряда).
Авторите могат да представят до 3 /три/ творби – живопис, графика, скулптура, приложно изкуство и 1 неконвенционално изкуство (работите да са във вид за експониране). Всяка община организира транспорта на съответните произведения.
При приемане на творбите всеки участник внася сумата от 15 лв. (петнадесет лева) за каталог, която не се възстановява при евентуално отхвърляне на предложените творби.
Желателно е след журирането за отпадналите от изложбата произведения да бъде осигурено всичко необходимо за транспортирането и съхранението на творбите.
Поради твърде ограничената експозиционна площ се налага да се въведат до 2 линейни метра /два линейни метра/ за произведенията на всеки автор. Това означава, че ако произведенията са три, експонирани заедно, не трябва да надвишават два линейни метра.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов