Избрани Новини

Тринадесет години затвор получи жена за умишлено убийство в Мламолово

Убитият П.Й. бил пенсиониран миньор

Окръжна прокуратура - Кюстендил е постигнала осъдителна присъда спрямо двадесет и девет годишната Д.В., обвинена за извършено от нея умишлено убийство. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 115 от НК.
Убитият П.Й. бил пенсиониран миньор. Живеел сам в къщата си в с.Мламолово, община Бобов дол.
На 8.11.2019 г. заедно с двама негови приятели, се събрали в дома му. С мъжете била и Д.В., с която по-рано се договорили за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.
Когато гостите му се разотишли, П.Й. предложил на подсъдимата да остане. Докъм 2 ч. през нощта тя седяла на стол, докато той се разположил на леглото. От изпития по-рано алкохол мъжът за кратко заспивал, а след като се събуждал, обиждал и се заяждал с В., заплашвал, че ще я бие. След като тя му отказала полов акт, й казал да тръгва, като й дал два лева за билет. Тя му обяснила, че навън е тъмно и студено и трябва да изчака до сутринта, когато ще има автобус.
Поведението на Й. и фактът, че посред нощ трябва да напусне къщата му, при това без да е получила договорените двадесет лева, заради които останала, изнервили жената. Тя взела намиращия се на масата нож и нанесла с него удар в областта на гърдите на пострадалия. От силата на удара острието влязло в тялото му до дръжката. Мъжът станал от леглото и сам извадил ножа от раната. Изплашена от случилото се, подсъдимата избягала навън.
На следващата сутрин бездиханното тяло на пострадалия било открито от негов приятел. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на П.Й.
От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че нанесеното на мъжа прободно-порезно нараняване в гръдния кош предизвикало масиран кръвоизлив, последван от остра сърдечно-съдова недостатъчност. Това довело до смъртта на пострадалия.
Съдът призна за виновна подсъдимата Д.В. за извършеното от нея тежко престъпление и й наложи наказание от тринадесет години "лишаване от свобода" при "строг" режим на изтърпяване. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)