Предадоха на съд обвиняема за умишлено убийство в Мламолово

Д.В. признала за извършеното от нея убийство

Окръжна прокуратура - Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.В. (на 29 години) за извършено от нея умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от НК.
Пострадалият П.Й. бил пенсиониран миньор. Живеел сам в къщата си в с.Мламолово, община Бобов дол.
На 8.11.2019 г. заедно с двама негови приятели се събрали при него. С мъжете била и Д.В., с която по-рано се договорили за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.
Когато гостите му се разотишли, П.Й. предложил на обвиняемата да остане. Докъм 2 ч. през нощта тя седяла на стол, докато той се разположил на леглото. От изпития по-рано алкохол мъжът за кратко заспивал, а след като се събуждал, обиждал и се заяждал с В., заплашвал, че ще я бие. След като тя му отказа полов акт й казал да тръгва, като й дал два лева за билет. Тя му обяснила, че навън е тъмно и студено и трябва да изчака до сутринта, когато ще има автобус.
Поведението на Й. и фактът, че посред нощ трябва да напусне къщата му, при това без да е получила договорените двадесет лева, заради които останала, изнервили обвиняемата В. Тя взела намиращия се на масата нож и нанесла с него удар в областта на гърдите на пострадалия. От силата на удара острието влязло в тялото му до дръжката. Мъжът станал от леглото и сам извадил ножа от раната. Обвиняемата се изплашила и избягала навън.
На следващата сутрин бездиханното тяло на пострадалия било открито от негов приятел. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на П.Й.
От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че нанесеното на мъжа прободно-порезно нараняване в гръдния кош предизвикало масиран кръвоизлив, последван от остра сърдечно-съдова недостатъчност. Това довело до смъртта на пострадалия.
В хода на разследването, разпитана като обвиняема, Д.В. разказала с подробности за случилото се в нощта на 8.11.2019 г., като признала за извършеното от нея убийство.
Понастоящем жената се намира в следствения арест в Кюстендил. Предстои наказателното производство срещу нея да продължи в съда.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен