Избрани Новини

Министър Кралев: Спортните клубове ще получат още 2 млн. лв.

Спорт

08-10-2020, 16:37

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнителни близо 2 млн. лв. за спортните клубове в България! Това означава, че с близо 30% ще бъдат увеличени средствата, осигурени за тях през 2020 г., съобщи министър Красен Кралев.

Допълнителното финансово подпомагане на клубовете се прави заради ограниченията в дейността им, които бяха наложени, във връзка с разпространението на епидемията от коронавирус. Основната цел на мярката е спортните клубове да бъдат подпомогнати за създаването на условия за реализиране на ефективен тренировъчен и състезателен процес на спортистите и усъвършенстване на системата за управление на подготвителния процес, като възможност за спортно развитие и основа за реализиране на високи спортни резултати.

„Отпуснатите средства в размер на близо 2 млн. лв. са по Програмата за развитие на спортните клубове за 2020 година. Те ще достигнат до 889 клуба в цялата страна, които кандидатстваха успешно със свои проекти в началото на тази година. Те бяха финансирани съгласно Методиката за разпределение на финансовите средства на ММС за подпомагане дейността на спортните клубове през 2020 г. Отпуснатата тогава финансова помощ ще бъде завишена с 30%.Средствата ще бъдат предоставени още този месец след сключването на допълнителни споразумения със спортните клубове.“ – допълни министърът.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)