Избрани Новини

Устойчивото развитие на Банско е свързано с различни възможности

Ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи се срещна с кмета на Банско

По покана на кмета на общината Иван Кадев, на работна среща в Банско беше ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. Миглена Темелкова. В разговора участваха още секретарят на общината Иван Докторов и Стефан Радонов.
Тази среща е поредната от серията подобни контакти, които Иван Кадев инициира с ректори на висши училища и университети в България. Той представи пред проф.Темелкова идеята си, съвместно с висши училища и универистети в Банско да бъде създаден образователен клъстър.
В конкретния случай поканата към ВУТП е отправена заради потенциала на Банско като материална база, профилирани средни училища, технологично производство и развиващ се активно сектор на споделените работни места. Кметът Кадев аргументира идеята за научно-практически образователен център с необходимостта да се разчупи стереотипа, че единственият бизнес в Банско е туризмът.
Проф.Темелкова горещо подкрепи идеята и се ангажира да посредничи на община Банско за организиране на срещи с представители на високотехнологичния бизнес в България, които да насочат инвестиционнния интерес към Банско. Договорено беше организиране на работна среща в разширен състав, на която да бъде изработена концепцията за научно практическия образователен клъстър.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)