Избрани Новини

Музикантът Гьорги Спасов ще чуем на фестивал в Гоце Делчев

Ще участва в Есенния фестивал "С музика и вяра в сърцето“

Представяме ви следващия гост-изпълнител, който ще имаме удоволствието да видим и чуем на Есенния фестивал в Гоце Делчев (Неврокоп) „С музика и вяра в сърцето“.

Музикантът Гьорги Спасов е поканен да участва в IV Международен есенен фестивал „С музика и вяра в сърцето“. Концертът на родения в град Радовиш, С.Македония световно известен музикант е на 9 ноември от 18 часа в залата на Неврокопската света митрополия, Гоце Делчев.

Гьорги Спасов завършва Средно музикално училище „Илия Николовски-Луи“ в Скопие, в класа на Зуица Лазова. По време на обучението в Скопие има много самостоятелни изяви из цялата страна и чужбина, както и участия в национални и международни конкурси (Акордеонен конкурс в Клингентал, Германия; Национален конкурс в Скопие, 2003 - първа награда; Международен акордеонен конкурс в Крагуевац, Сърбия, 2004 - първа награда).

През 2004 година продължава висшето си образование в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, в класа на Петър Маринов. След завършването на магистратура в специалността "Изпълнителско изкуство" през 2009 г. Гьорги Спасов печели конкурс за асистент по акордеон в АМТИИ Пловдив и преподава до 2012 г.

В периода 2012-2015 г. е студент във Висшето училище за музика в Берн, Швейцария, в класа на Теодоро Андзелоти.

Гьорги Спасов е лауреат на редица национални и международни конкурси, сред които "Гран При" от Международния фестивал-конкурс на славянската музика в Москва (2011), Международен конкурс Добрич-Албена (2006), Международен конкурс в Крагуевац, Сърбия (2004), Национален акордеонен конкурс в Нови пазар, България (2006), Национален акордеонен конкурс във Враца (2006), Национален акордеонен конкурс в Скопие, Македония (2003). През 2008 г. получава наградата „Най-добър чуждестранен студент на България“, а през 2011 г.е награден с „Кристална лира“ за млад изпълнител на годината. По време на обучението си в Швейцария Гьорги Спасов е солист на Argovia Philharmonic. През 2013 г. е отличен с „Gouden Label“ за концерт в Антверпен, Белгия.

Концертната дейност на Гьорги Спасов включва многобройни самостоятелни, камерни и филхармонични изяви в редица държави в Европа: България, Македония, Сърбия, Турция, Франция, Белгия, Полша, Швейцария, Германия, Русия, Италия.

Понастоящем Гьорги Спасов е преподавател по акордеон в музикалното училище в Гщаад, Швейцария.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)