Избрани Новини

Изложба "Рефлексии“ представя в Дупница доц. д-р Ралица Мирчева

Тя е посветена на празника на града - 19 октомври

Днес от 17.30 часа в изложбената зала „Околийска къща“ в Дупница ще бъде открита изложбата „Рефлексии“ на доц. д-р Ралица Мирчева, която е част от културните събития, посветени на празника на град Дупница - 19 октомври - Ден на Свети Иван Рилски Чудотворец.
Експозицията представя творби, сътворени в последната година в една от най-актуалните съвременни тенденции в изобразителното изкуство, а именно ръчно правената хартия.
Изложбата представя 16 силуетни човешки фигури в естествена големина. Умело подбрани, така че взаимно се допълват и създават една своеобразна изящна и интригуваща атмосфера за зрителите.
Ацентът в тази изложба са човешките емоции, претворени от автора в човешкото тяло, в жеста, в позата, в цветовете, в трептенето на въздуха, който движи фигурите. Полъхът на вятъра, който нашепва имената на творбите, състоянията на душата като голгота, смирение, тъга, вглъбяване, радост, любопитство.
Уникалната технология на този материал и техника, която разкрива доц.Ралица Мирчева, са само една част от нея, тя я преоткрива с нов прочит, ново въздействие във формообразуването на силуетно-пластичното въздействие като арт инсталации.
Изложбата може да бъде разгледана до 15.11.2020 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов