Избрани Новини

Петричкото социално предприятие "Петрички следи“ с отличие от МТСП

В него работят 21 души

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева връчи почетното отличие „Протегната ръка“ на социалното предприятие „Петрички следи“ по време на церемонията за присъждане на годишните награди на Националното сдружение на общините в Република България за 2020 г.

В социалното предприятие, създадено по проект, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, работят 21 души. „Те превърнаха кризата във възможност и сменяйки рязко фокуса на производството си, започнаха да изработват индивидуални предпазни средства за всички държавни и общински институции в община Петрич, като по този начин обезпечиха тяхната работа в условията на криза. С труда си те доказаха, че когато имаш идея и вяра, че можеш да я осъществиш, няма криза, която да те спре“, каза министър Сачева, връчвайки приза на заместник-кмета на Петрич Борислав Коларов.

Министър Сачева благодари на представителите на общините за успешното изпълнение на програмите за осигуряване на топъл обяд и социален патронаж, които се финансират от Министерството на труда и социалната политика (МТСП), както и за усилията за запазване на сигурността и здравето на гражданите и потребителите на социалните услуги в цялата страна. „В лицето на МТСП винаги ще имате партньор, който ви подкрепя и цени усилията ви“, каза министър Деница Сачева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов