Избрани Новини

Рецидивист отново влиза в затвора с нова присъда

Шест години затвор получи за нападение с нож в заведение в местността Рупите

Петричкият районен съд е признал за виновен подсъдимия Т.Т., обвинен от Районна прокуратура – Петрич за причинена от него средна телесна повреда на мъж от с.Кърналово. Престъплението, квалифицирано по чл. 131а, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 НК, било извършено от него при условията на „опасен рецидив”.
Подсъдимият Т. е осъждан осем пъти, като последното му наложено наказание „лишаване от свобода“ изтърпял през м. март 2019 г.
Около 10:30 ч. на 5.06.2020 г. Т.Т., заедно с негов приятел, бил в заведението „При Джиката“ в местността Рупите. Под въздействие на употребения алкохол подсъдимият проявил недоволство, отправил обиди спрямо неприсъстващо на място лице, извадил нож.
Управителката на заведението споделила по телефона на съпруга си – Г.Я., за проблема с въпросния клиент. Мъжът я успокоил, че ще го реши.
Не след дълго той пристигнал на място и се насочил към масата, на която седял Т.Т. с приятеля си. Я. поискал от тях да си платят сметката и да напуснат заведението. Подсъдимият отказал и отправил обидни думи срещу Г.Я. Двамата се скарали, при което Т. извадил ножа си и нанесъл с него три удара в тялото на опонента си. Поради обилно кървене пострадалият Я. се качил в автомобила си и потеглил за болницата в гр.Сандански.
Междувременно подсъдимият тръгнал пеша за с.Митиново. Оттам на автостоп стигнал до гр. Петрич. На входа на града видял патрулен автомобил и отишъл при полицаите. Казал им, че „наръгал човек с ножа си“ и доброволно се предал.
В хода на воденото досъдебно производство била назначена и изготвена съдебномедицинска експертиза, според заключението на която на Г.Я. били причинени няколко наранявания, проникващи в гръдната и коремната кухина. Пострадалият бил изпаднал в състояние на разстройство на здравето, временно опасно за живота, в резултат на травматичен шок.
С присъдата на Районния съд в Петрич на подсъдимия Т.Т. е наложено наказание от девет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Същото е намалено с 1/3, а именно на шест години „лишаване от свобода“, поради прилагането на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се е признал за виновен и приел всички факти и обстоятелства, изложени в обвинителния акт. Той е осъден да заплати на Г.Я. сумата от 10 000 лева, представляваща обезщетение за причинените му неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок пред въззивната съдебна инстанция.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)