Избрани Новини

Съдът остави за постоянно в ареста двамата мъже от Кюстендил, наръгали полицаи

При акцията бяха нападнати трима полицейски служители и следово куче

Голямо количество хероин бе открито и иззето на 16 юли при процесуално-следствени действия на служители на РУ - Кюстендил в къща в кв.„Изток“. Подробности за операцията бяха съобщени днес от старши комисар Елиан Стамболийски, директор на ОДМВР – Кюстендил и административния ръководител на Районната прокуратура – Кюстендил Ивайло Илиев.

По случая са задържани двама мъже – на 31 и 50 години, в чийто имот бе открит наркотикът. Срещу тях са започнати две досъдебни производства. Едното е за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества и е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Кюстендил, а другото е за нападение и нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебните му задължения, което е под наблюдението на РП-Кюстендил.

Припомняме, че вчера по време на процесуално-следствените дейности двамата мъже оказаха съпротива и пострадаха служители на реда. Ст.комисар Стамболийски съобщи, че здравословното състояние на нападнатите служители е стабилно.

Прокурор Илиев съобщи, че единият от задържаните е с множество криминални прояви – главно кражби, а другият е осъждан за наркоразпространение.

По-късно днес по искане на прокуратурата Районният съд в Кюстендил постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двамата мъже. Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден