Избрани Новини

Започва фестивалът "Сандански пее заиграва, Пирина разлюлява"

Митрополит Серафим ще връчи Наградата на Неврокопска митрополия на един от участващите клубове

Град Сандански отново е сцена на българските народни танци. В рамките на Шестото издание на Фестивала „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява” , което ще се проведе днес, любители танцьори от всички краища на страната ще имат възможността да се насладят на българските народни ритми.

Организаторите – Сдружение с нестопанска цел „Македонска хубост” и Община Сандански обещават безброй фестивални награди, незабравими емоции и много настроение. Специален гост по време на официалното връчване на наградите ще бъде Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, който ще благослови и връчи Наградата на Неврокопска митрополия на един от участващите клубове. Община Сандански също ще връчи своя специална награда на най-добрите любители-таньори.

Гост-изпълнители по време на церемонията по присъждането на наградите ще бъдат Боби Бакалов и Карамфил Божиков. Експертно жури от доказани професионалисти-хореографи ще оценяват състезаващите се клубове, които традиционно са десетки.

„Фолклорът е българската съкровищница на мъдрост, традиции и вяра – нека я запазим и предаваме на следващите поколения!” – с тази заявка организаторите обещават незабравими спомени и безценни моменти в град Сандански.

10 октомври – на най-красивата сцена, в най-слънчевия български град!Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден