Избрани Новини

Петрич ще бъде домакин на Международен детски футболен турнир

В първите дни на месец март ежегодно Петрич ще домакинства турнира "Петрич къп“

Управителният съвет на ФК „Възраждане 2020“, София и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова проведоха официална среща с кмета на община Петрич Димитър Бръчков, председателя на ОбС Георги Тренчев и представители на дирекция „Хуманитарни дейности“. Постигнато беше съгласие в първите дни на месец март ежегодно Петрич да домакинства на Международен детски футболен турнир „Петрич къп“. Обсъдени бяха и подробностите около организацията и провеждането на турнира, в който ще бъдат поканени за участие елитни отбори от съседните Северна Македония и Гърция, както и водещи български клубове. Организатори на спортното събитие ще са Община Петрич и ФК „Възраждане 2020“, София.

„Петрич все повече затвърждава устойчиви позиции и интерес като предпочитано място за провеждането на първенства и турнири. Добрият климат и направените инвестиции в спортната инфраструктура отвориха града както към подобни събития, така и към лагери на спортни клубове, което е радващо за нас“, подчерта кметът Димитър Бръчков и допълни, че предимствата на новите спортни бази в община Петрич са оценени от поредния футболен отбор - ФК „Възраждане 2020“, София, които се включват в организацията на Международен детски турнир по футбол „Петрич къп“.

Представители на УС на ФК „Възраждане 2020“ бяха на официалните трибуни снощи на стадион „Цар Самуил“ в Петрич и проследиха срещата на ОФК „Беласица“ с „Литекс“ от турнира за Купата на България и донесоха късмет на домакините, които продължават след точното попадение в противниковата врата на Марти Таушанов.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май