Избрани Новини

ЮЗУ бе домакин на фестивала "125 години ТПК – в подкрепа на хората с увреждания“

Бе открита документална изложба, посветена на 125 години от създаването на първата ТПК в България

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ беше открита документална изложба, посветена на 125 години от създаването на първата Трудово-производителна кооперация (ТПК) в България.
Изложбата бе представена от д-р Стилиян Баласопулов, председател на Националния съвет на трудово-производителните кооперации в България. Той разказа за значителното място на кооперативното движение за развитието на социалната икономика в страната. Д-р Баласопулов подчерта важната роля на Югозападния университет и отбеляза, че ТПК и университетът си сътрудничат изключително успешно.
Приветствие от името на ректора проф. д-р Борислав Юруков поднесе заместник-ректорът проф. д.изк. Йордан Гошев, който изтъкна заслугите на кооперативното движение за изграждането на икономическите структури и напредъка на България, като подчерта значението на сътрудничеството в производството на облекла с Югозападния университет.
Програмата на фестивала завърши с фолклорното събитие „Танцуваме заедно“, в което участваха представители на ТПК и студенти на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Те получиха висока оценка за танцовите си умения от жури в състав проф.Николай Цветков и доц.Георги Гаров. За доброто си представяне участниците бяха наградени с юбилейни сувенири от д-р Стилиян Баласопулов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов