Избрани Новини

Научна конференция показа развитието на туризма в Разлог (снимки)

Бяха представени първите опити и форми на обществените грижи за опазване на природата

На 25 септември в двора на Историческия музей в Разлог се проведе научна конференция под надслов ,,Градът, хората и природата – история и нови възможности“, посветена на 105 години организирано туристическо движение в Разлог. Събитието е организирано от Община Разлог, Исторически музей - Разлог, Катедра ,,История“ към Правно-исторически факултет в ЮЗУ ,,Неофит Рилски“ и Туристическо дружество ,,Пирин“ - Разлог.
Научната конференцията беше открита от Христина Манова – директор на музея в Разлог. Приветствие към участниците отправи инж.Красимир Герчев – кмет на Община Разлог. С доклади в събитието се включиха историци, преподаватели в университета, музейни работници, експерти от Дирекция НП ,,Рила“ и местни краеведи.
Идеята на конференцита е да се покаже развитието на туризма в Разлог, първите опити и форми на обществените грижи за опазване на природата. Изнесени бяха доклади за гражданските инициативи за строежа на хижата и заслоните в планината и появата на организирано туристическо движение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов