Избрани Новини

Есенно равноденствие e – завърта се колелото на живота

Два пъти през годината става изравняване на деня и нощта – през пролетта и есента

Два пъти през годината става изравняване на деня и нощта – през пролетта и есента, затова ги наричаме равноденствия. Докато при пролетното равноденствие природата се хармонизира и събужда за нов живот, сега тя се готви за почивка, защото слънчевата мощ намалява и тъмнината преобладава над този годишен цикъл.

Есенното равноденствие тази година настъпва на 22 септември в 16:30ч. Времето на падащите листа. Първият период на есента, когато всичко в природата започва да забавя своя ритъм и се прибира в себе си, готвейки се за сезона на съня и обновлението, което предстои.

След есенното равноденствие нощта постепенно ще стане по-дълга от деня. В древността този момент е било време на благодарност и признателност за реколтата, събрана от плодоносните месеци на годината.

В деня на есенното равноденствие трябва да посетите дома на родителите си, следователно децата, вземайки лакомства и подаръци, отиват в дома си. Хубаво е да се изпече домашен хляб и да се сподели между членовете на семейството. Ако трапезата е бедна, се счита за лоша поличба, означава, че цялата година ще бъде гладна и всичко постоянно ще се пропуска. Когато трапезата е богата, това означава, че цялата следваща година ще бъде пълна.

Необходимо е да нарисувате спирала в пясъка или на земята или чрез много запалени свещи. След това застанете в центъра на спиралата и си представете как изчезвате и след това отново се появявате. Изразете своята благодарност и радост към Вселената за всички добри постижения и успехи, които сте имали, дори най-незначителните. Представете си, че над вас стои Бог или Висша сила, която протяга ръка над главата ви и ви благославя. Над вас се спуска и ви обгръща златиста светлина. Пожелайте си здраве, щастие и любов! В края на ритуала излезте от спиралата.

С помощта на този обред можете да се отървете от стари проблеми, да получите нови възможности за растеж и да постигнете целите си.

Другото, което трябва да направите, е да извършите генерално почистване, както и да се отървете от всичко, което е излишно, да почистите къщата от негативизъм. Не носете стари неща със себе си в новия период. Това е време на пречистване, корекция, промяна и щастие.

Може да направите медитация (ако е възможно в часа на настъпването на равноденствието, ако не – може и през целия ден). Представяйте си само хубави неща, които искате да ви се случат.

Щастливо равноденствие!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов