Избрани Новини

По 2 години затвор дадоха на двама крадци-рецидивисти

Откраднали вещи в Кюстендил и Лиляч

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров призна за виновен 42-годишния кюстендилец Емилиян Д. в кражба, при условията на опасен рецидив и му наложи наказание от 2 години „лишаване от свобода“, при първоначален режим на изтърпяване „строг“.  В условията на продължаващо престъпление, от 16 - 19 март 2020 година, от къща на ул.„Цар Симеон“ в Кюстендил, собственост на „Специализирани болници по рехабилитация Национален комплекс“ ЕАД, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 960,25 лв., собственост на СБР – филиал Кюстендил и Ж. Н. - директор, като деянията са извършени по време на извънредно положение на територията на РБългария.

На 16 и 17 март 2020 г. подсъдимият е отнел общо 26 литра ракия, на обща стойност 208 лв. от владението на Ж.Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

От същия обект - къща на ул.„Цар Симеон“, подсъдимият е отнел на 18.03.2020 г. мобилен телефон на стойност 321,29 лв., а на 19.03.2020 г. -  алуминиеви радиатори, смесители за вода и сифон за мивка на обща стойност 430, 96 лв., собственост на „Специализирани болници по рехабилитация Национален комплекс“ ЕАД, от владението на Ж. Н. – директор.

Районен съд – Кюстендил осъжда Емилиян Д. да плати на „Специализирани болници по рехабилитация Национален комплекс“ ЕАД - филиал Кюстендил сумата от 430, 96 лв., представляваща обезщетение за причинените имуществени вреди в резултат на престъплението и на Ж.Н. сумата от 208 лв. за причинените му имуществени вреди.

Присъдата, с която на Емилиян Д. е наложено наказание от 2 години лишаване от свобода за кражби, в условията на опасен рецидив, подлежи на жалба и/ или протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15-дневен срок.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов, наложи наказание от 2 години „лишаване от свобода“ на Георги М. за кражба в условията на опасен рецидив. Съдът го призна за виновен в това, че на неустановена дата през месец юли 2019 година, от къща в село Лиляч, Община Невестино, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 214 лв. без съгласие на собственика на имота с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът осъжда подсъдимия да плати на собственика на къщата сумата от 214 лв. заедно със законната лихва върху нея от юли 2019 г. до окончателното й изплащане, представляваща обезщетение за причинените му имуществени вреди в резултат на престъплението, както и сумата от 200 лв., представляваща разноски за адвокатско възнаграждение. Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото.

Присъдата, с която Георги М. е осъден на лишаване от свобода за срок от 2 години, подлежи на жалба и/ или протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15-дневен срок.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)