Дързък крадец обра дома на полицейски началник в Сандански

С взлом е обран и клон на банка в града

Две изключително дръзки престъпления са извършени през нощта на сряда срещу четвъртък в  Сандански. Разбит и обран е апартаментът на зам.началника на полицията. С взлом е обран и клон на банка в града, който се намира на улица „Свобода”. Сигналът е подаден в 3.26 ч. след полунощ. Проникването е станало след разбиването на прозорец, който се намира в задната част на сградата. За целта била срязана монтираната на него метална решетка и разбито стъкло.
Охранителните камери били напръскани с боя. В касовото помещение имало заключен метален шкаф, като ключът от него бил оставен върху него. По първоначални данни са отнети около 4 000 лева, 800 евро и 100 долара.
Банковият офис бил свързан към система за сигнално-охранителна дейност, като алармен сигнал за влизане в него постъпил в 03:12 ч. Мястото било посетено от служителите на фирма, осъществяваща охраната на обекта, 1 минута и 15 секунди след регистриране на сигнала. Извършителите на обира още се търсят. Разследването продължава.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия