Избрани Новини

Учителка от детска градина в Разлог е с коронавирус

До края на седмицата е затворено за дезинфекция детското заведение

От днес до края на седмицата е затворена за дезинфекция една от детските градини в Разлог, предаде БНР. Учителка от детското заведение е дала положителна проба за коронавирус.
От общинския кризисен щаб в Разлог съобщиха, че се следва вече утвърдения протокол – изследване и тестове на 12-те човека от персонала, които са били в пряк контакт с учителката, тестове на децата и дезинфекция на помещенията.
Ако няма други положителни проби, детското заведение ще отвори врати отново в понеделник, в случай, че има и други констатирани случаи на коронавирус, временно ще бъде ограничен достъпът и прием на децата в съответната група.
Общинският кризисен щаб, ръководен от кмета на Разлог инж.Герчев, е в непрекъсната координация с РЗИ и здравните власти и се взимат незабавно мерки при постъпила информация.
Кметът призова за пореден път за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, както и при наличие на дори леки симптоми незабавна консултация с лекар и ограничение на контактите до установяване дали има положителен резултат.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)