Избрани Новини

Коронавирусът взе и медицинската сестра Ава Вакльова

Почина трети член на семейство Вакльови от Краище

Коронавирусът взе поредната си жертва и почерни цяло Пиринско. Почина трети член на семейство Вакльови от с.Краище - медицинската сестра Ава, съобщи struma.com. Тя загуби битката с коварния вирус дни, след като починаха мъжът ѝ - д-р Муса Вакльов и синът ѝ - д-р Емил Вакльов, покосени от К-19.
Жената бе в приета в интензивното отделение на "Пирогов" в тежко състояние, но за съжаление лекарите не успяха да ѝ помогнат.
Новината за смъртта на медицинската сестра идва няколко дни, след като в родния край на семейството бе обявен ден на траур заради загубата на уважаваните лекари - баща и син Вакльови.
Пръв битката с безпощадния вирус загуби 60-годишният д-р Муса Вакльов, който до последно се грижеше за пациентите на няколко села в община Белица. Няколко дни след него почина и кардиологът от благоевградската болница "Пулс" и негов син д-р Емил Вакльов.
Едва на 37 години и без придружаващи заболявания, младият медик и колегите му от "Пирогов" не успяха да преборят вируса.
Двамата лекари бяха изпратени от стотици хора в последнит им земен път. Ава Вакльова също бе отдадена на благородната професия и работеше като медицинска сестра в кабинета на съпруга си, обслужвайки над 4500 пациенти от няколко села.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май