Избрани Новини

Останете живи! Невяна Владинова подкрепи кампания срещу войната по пътищата

Тази есен мисията на книгата "Останете живи" ще продължи под различни форми

"Всеки път, когато видя агресивни и бързащи шофьори, каращи с превишена скорост (да, аз също съм "бързала" и съм го правила понякога), се замислям: "Защо? За къде бързаме?". Какво повече ще ни дадат тези 5, 10 или 15 минути, в които евентуално стигнем по-рано. Ще изпием едно кафе повече в офиса, ще хванем повече слънчеви лъчи, ще се порадваме малко повече на любимия човек или този, който ни чака, ще сключим една сделка повече. Следващият въпрос "Заслужава ли си?", ако това може да коства нито едно от тези неща да не ни се случи никога повече, коства да причиним това и на невинен човек, да нараним близките си, да оставим деца без родители или родители без деца. Моят отговор е НЕ! Останете живи!". Посланието отправя капитанът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално Невяна Владинова и с него тя изразява подкрепата си към мисията на книгата "Останете живи". Изданието на журналиста Георги Стоянов е посветено на каузата да се спре войната по пътищата.

В началото на 2020 година книгата "Останете живи" и съпътстващата я кампания бяха отличени с Първа награда в категория "Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност" на Деветите "Годишни награди за пътна безопасност". По време на церемонията авторът на изданието Георги Стоянов обеща, че ще продължи да прави това, което е по силите му и занапред - да предупреждава колкото се може повече млади хора за отговорностите им на пътя. За съжаление последвалата извънредна епидемиологична обстановка в страната наложи отмяна на редица планирани прояви, свързани с представянето на книгата.

"Радостен съм, че "Останете живи" има такива посланици като Невяна Владинова. Искрено се надявам, че хората ще се вслушат в думите й, защото както виждаме за войната по пътищата няма карантина", споделя авторът Георги Стоянов.

"Тази есен мисията на "Останете живи" ще продължи под различни форми. Книгата ще влезе в още училищни и общински библиотеки, а призивът към всички бъдещи и настоящи шофьори остава същия: да бъдат разумни и отговорни, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя. В кампанията ще се включат още популярни лица от обществения живот. Подготвяме и специални видеоклипове, чрез които историите и посланията в книгата ще достигнат до повече хора", допълва той.

Книгата "Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, то предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

Освен Невяна Владинова подкрепата си към "Останете живи" вече заявиха и други наши видни спортисти, сред които Детелин Далаклиев, Станимира Петрова, Димитър Кузманов, Йордан Йовчев, Ивет Горанова, Елица Янкова, Илиан Илиев - младши, Иван Турицов и др. Всички послания намират място на официалната фейсбук страница на книгата и кампанията: https://www.facebook.com/ostanetezhivi/



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)