Избрани Новини

Останете живи! Златната Станимира Петрова подкрепи кампания срещу войната по пътищата

Мисията на книгата, призоваваща за разум на пътя, продължава и през 2020 година

"Когато излизате на пътя, не забравяйте, че там не сте сами. Бъдете внимателни във всяка една секунда и не допускайте момент на невнимание или неразумност да преобърне вашия или нечий друг живот. Слагайте коланите, спазвайте правилата, шофирайте разумно и стигнете по-добре късно, отколкото никога. Животът е само един и е по-ценен от всичко на света!".

С това послание световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова подкрепи мисията на книгата "Останете живи", посветена на каузата да се спре войната по пътищата.

Само преди броени дни авторът на изданието Георги Стоянов бе отличен с Първа награда в категория "Журналисти и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност" на Деветите "Годишни награди за пътна безопасност". За няколко месеца кампанията, съпътстваща представянето на книгата, достигна до хиляди младежи от цялата страна. Призивът по време на срещите към всички тях е един-единствен: да бъдат отговорни, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя. "Останете живи" влезе в десетки училищни и общински библиотеки. като до момента събития бяха организирани във Варна, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Враца, Плевен, Смолян, Велико Търново, Царево, Приморско и др. Мисията на книгата, призоваваща за разум на пътя, продължава и през 2020 година.

Припомняме, че преди Станимира Петрова подкрепата си към "Останете живи" заявиха и други наши видни спортисти, сред които световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, втората тенис ракета на България Димитър Кузманов, легендарният гимнастик Йордан Йовчев, бронзовата медалистка по борба oт игрите в Рио Елица Янкова, надеждата ни в олимпийското карате Ивет Горанова, европейският шампион по бокс Димитър Пенчев, футболните младежки национали Иван Турицов и Митко Митков, третият от световното първенство в Екатеринбург Радослав Панталеев и др.

Още за книгата и кампанията може да намерите на официалната фейсбук страница "Останете живи": https://www.facebook.com/ostanetezhivi/



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)