Избрани Новини

Обявен е конкурс за заемане на 167 вакантни войнишки длъжности

Те са във военните формирования на Съвместното командване на силите

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов са обявени 167 вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Съвместното командване на силите (СКС) в страната. Длъжностите следва да се заемат след провеждане на конкурс за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина. Те са за механик-водачи, специалисти по комуникационно-информационни системи, шофьори, автоматчици, майстори по ремонт на автомобилна техника, готвачи, охранители, електромеханици, радиотелеграфисти и др. Размерът на месечното възнаграждение е не по–малък от 924.00 лева.
Кандидатите трябва да отговарят на изискванията на чл. 141, ал. 1 и ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България (ЗОВСРБ). В срок до 16 октомври 2020 г. те трябва да подадат лично писмено заявление с приложените документи към него до командирите/началниците на военни формирования чрез структурите на Централното военно окръжие по постоянен адрес на местоживеене.
Най-много са обявените вакантни войнишки длъжности във военните формирования на СКС в област Бургас – 62. Във военните формирования на СКС в област София са обявени 57 вакантни войнишки длъжности, във военно формирование 28 860-Горна Малина – 35, във военно формирование 32 450 – Мокрен – 5, във военно формирование 22 720-Смядово – 2. Две са и вакантните войнишки длъжности, обявени във военното формирование на СКС в Негушево. По една вакантна войнишка длъжност е обявена във военните формирования на СКС в Карлово, Костенец, Козарско и Сливен.
Конкурсът ще се проведе по график от 9 до 13 ноември 2020 г. и включва тест за проверка на общата култура, изпит за определяне на физическата годност и събеседване.
Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите и редът за формиране на състезателния бал са посочени в обявата, публикувана на 26 август 2020 г.  в рубриките „Документи“ - „Обяви“ в интернет страницата на Министерството на отбраната.
Освен на посочените в обявата телефони, кандидатите за участие в конкурса могат да получат допълнителна информация и на телефона на националната кампания „Бъди войник“: 0700 20 407.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов