Избрани Новини

ЕС оцени високо реализиран проект на ЮЗУ

Той е за обучение от разстояние за развитието на устойчив туризъм в Китай, Виетнам и Киргизстан

Ръководеният от ЮЗУ „Неофит Рилски“ проект „LMPT”, съфинансиран по Програма „Еразъм+“ на ЕС получи възможно най-високата оценка за своето изпълнение и финален отчет от Изпълнителната агенция по образование, аудиовизия и култура на ЕС - EACEA.

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе получено писмо от Ралф Радерс от Изпълнителната агенция по образование, аудиовизия и култура на Европейския съюз (EACEA). В писмото, адресирано до ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков, се дава възможно най-високата оценка на “EACEA” за изпълнението и финалния отчет на ръководения от университета проект „LMPT – Бакалаври и магистри – професионалисти при отворено обучение и обучение от разстояние за развитието на устойчив туризъм в Китай, Виетнам и Киргизстан“. Проектът бе съфинансиран по Програма „Еразъм+“ на ЕС и е с бюджет от 999 500 eвро.
Под ръководството на ЮЗУ „Неофит Рилски“ бяха създадени изцяло нови бакалавърски и магистърски програми за устойчив туризъм и устойчиво управление на туризма в три китайски, два виетнамски и три киргизки университета. Във всеки университет бяха изградени платформи за дистанционно обучение (делигирано кибер пространство) и бяха създадени 8 центъра за отлично знание в сферата на устойчивия туризъм. С университетите от Киргизстан и Виетнам бяха сключени и споразумения за двойни дипломи, по които вече има записани студенти за обучение в Югозападния университет.
Повече информация за оценения високо от ЕС проект можете да намерите на официалната му уеб страница www.lmpt.eu.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов