Избрани Новини

"Пирин" приема "Созопол"

Срещата е днес от 20:00 ч.

В двубой от 4-ия кръг на Втора лига Пирин приема Созопол. Срещата е днес от 20:00 ч.
Главен арбитър е Николай Рамунски с помощници Петър Митрев и Димитър Стоилов.
На мача ще бъде допускана публика при спазване на заповедта на министъра на здравеопазването.
КЛАСИРАНЕ
След три изиграни кръга Пирин е на 10-та позиция в класирането с актив от 4 точки. До този момент тимът има една победа, едно равенство и една загуба.
ПОСЛЕДНИЯТ МАЧ
Пирин записа първата си загуба за новия сезон в двубоя срещу Септември (Симитли). „Орлетата“ регистрираха поражение с 0:2 на стадион „Струма“ в междинния кръг в сряда.
ГОЛМАЙСТОРИТЕ ДО МОМЕНТА
Преслав Йорданов 3 гола, Антон Карачанаков 1, Джон Аийна 1
НОВИНИ ОКОЛО СЪСТАВА
Възстановеният от травма в адуктора Франческо Руберто се завърна към нормалния тренировъчен ритъм, но за вратаря е все още рано да се появи в игра. Извън плановете и за тази среща остава защитникът Александър Дюлгеров, който пропусна гостуването в Симитли, тъй като лекува мускулно разтежение. Полузащитникът Иван Тасев, който претърпя успешно операция от херния, ще стартира леки тренировки след около десетина дни. Очаква се Тасев да бъде на разположение на треньорския екип след паузата за националните отбори.
УОРЪН ФИЙНИ: “СЕЗОНЪТ ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА”
“Уверен съм във възможностите ни. Искам отборът да се реваншира за онова разочароващо представяне в сряда вечер. Разочарованието е за всички, но е важно да реагираме и да се изправим на крака за следващия ни мач. Това е задачата ни. Созопол е много добре организиран отбор – гледахме ги няколко пъти. Както всеки един наш съперник, мисля, че и те ще се опитат да дадат максимума от своите възможности. Това е нормално. Уважаваме съперника ни, но ние трябва да се съсредоточим най-вече върху нашата игра. Нямаме нови кадрови проблеми от мача в Симитли. Отборът тренира на пълни обороти и е готов за предстоящия двубой. Единственият отсъстващ е Александър Дюлгеров. Имаме фантастични фенове, те са зад играчите и отбора. Нужно е и малко търпение. Загубата тежи, но тепърва шампионатът започва. Сезонът е много дълъг. Като футболист съм бил в отбори, които са стартирали слабо, а след това сме печелили първото място в края на надпреварата. Всеки има право на мнение, но както казах – сезонът едва сега започва“, каза мениджърът на Пирин Уорън Фийни пред www.fcpirin.com.
СЪПЕРНИКЪТ
Созопол спечели промоция за професионалния футбол, след като през миналия сезон завърши на първо място в класирането на Югоизточната Трета лига. Тимът от морския курорт изпревари с две точки Загорец (Нова Загора). Предстоящият съперник стартира с домакинско равенство 1:1 срещу Добруджа, а след това записа загуба с 2:3 при гостуването на Литекс. В междиния кръг Созопол записа 2:2 на свой терен срещу Кариена (Ерден).
РУМЕН ДИМОВ: “ПИРИН ЩЕ ТЪРСИ РЕВАНШ ЗА ЗАГУБАТА В СРЯДА”
Спортният директор на клуба Румен Димов сподели очакванията си за мача пред www.fcpirin.com. „Очаква ни един динамичен и оспорван двубой. Нашите очаквания са – да се представим добре. Да покажем характера на изключително младия ни отбор и да задоволим интереса на благоевградската публика, която изключително много уважаваме. Това е един от районите, в които нашият клуб е провеждал почти всяка година подготвителни лагери. Сезонът започна трудно за нас. Но ние не сме очаквали повече, тъй като отборът ни е съставен от млади футболисти. От 23-ма картотекирани само 6 футболисти имат опит в професионалния фубол. Трудно начало, но треньори и ръководство сме решили, че това е правилният път за развитието на нашия клуб. Следваме си нашия път и се надявам тази година да затвърдим участието си в професионалния футбол.
Наблюдавали сме 4 мача на Пирин. Познаваме отбора много добре, познаваме футболистите, играта и начина на работа в Пирин. Това е един солиден отбор, с добра селекция. Убеден съм, че футболистите на Пирин ще се опитат да направят всичко възможно, за да се реваншират за загубата в сряда срещу Септември (Симитли)“, заяви Димов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов