Избрани Новини

Кучета и котки от общинския приют в Русе стават модели на световно известен фотограф

Най-добрият портретен фотограф на кучета в Обединеното кралство, Tom S-N, избра Общинския приют за безстопанствени животни в Русе за своя фотосесия. Освен че тя е напълно безвъзмездна, целта е животните да намерят по-бързо нов дом чрез красиви снимки.

Томас работи съвместно с американеца Травис Майлс от Ню Джърси. Русенският приют е един от трите избрани сред многото кандидати за фотосесия през едноседмичния престой на американо-британския екип в България. Досега Томас и Травис са посетили частни организации за защита на животните в Габрово и в Дряново, като в Русе за първи път в България правят фотосесия в общински приют. Те ще останат в Русе през целия ден, като искат да заснемат най-малко 100 кучета и котки.

Екипът е тук по покана на управителя на Общински приют за безстопанствени животни Жени Попова и русенското Сдружение за защита правата на животните, което от години си партнира с Община Русе.

Освен снимките на животни Томас дава и съвети в социалните медии заедно с как се снимат животни и какъв да бъде подходът към тях по време на снимки. Уловените от него уникални моменти и портрети могат да бъдат разгледани тук.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)