Избрани Новини

Никола Желязков от Русе с приз от национален певчески конкурс

Никола Желязков, възпитаник на вокално студио „Слънчеви ноти“ с вокален педагог Наталия Константинова, завоюва престижното II място на Националния младежки конкурс „Петнадесет лалета“.

Никола се състезава в III-та възрастова група на деца, родени през 2007 и 2008 година, и успешно преминава първия, неприсъствен етап сред конкуренцията на 200 изпълнители от цяла България.

Вторият, присъствен етап на конкурса се проведе на 14-и и 15-и август в Летния театър на град Хисаря. Петчленното професионално жури имаше нелеката задача да избере призьорите сред всички над 70 талантливи млади певци. Председател на журито бе звездата на българската естрада Мими Иванова, а членове – вокалният педагог Аделина Колева, д-р Тихомир Радев и композиторите Валери Костов и Ефтим Чакъров.

Националният младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“ бе организиран от сдружението със същото име с подкрепата на Община Хисаря и Народно читалище „Иван Вазов“ – град Хисаря. Той е включен в културния календар на Министерство на културата и за осма поредна година се превърна в истински празник за града и талантливите деца на България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов