Избрани Новини

Програма "Топъл обяд у дома“ се удължава до края на годината

В момента над 25 000 души получават ежедневно в домовете си топъл обяд

Общините, чиито договори по Целевата програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация“ са приключили, могат да кандидатстват отново за включване в нея от 28 август до 8 септември 2020г. Общините с действащи договори могат да заявят, преди изтичането им, желание за удължаването им пред Агенцията за социално подпомагане, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.
Благодарение на програмата най-уязвимите от пандемията от COVID-19 хора получават топла храна в домовете си. Тя беше удължена в края на юли, като бяха определени няколко нови етапа на кандидатстване. В първия желаещите общини сключиха договори до края на август. Сега удължаването ще е до края на октомври, като за целта са осигурени 10,4 млн. лв. Очаква се топъл обяд по домовете на нуждаещите да продължи да се предоставя до края на годината.
В момента над 25 000 души получават ежедневно в домовете си топъл обяд, който включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Проекти по програмата се реализират в 173 общини в страната.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)