Избрани Новини

Германия подготвя мерки за пристигащите от регионите на Варна, Благоевград и Добрич

Мерките са част от превенцията срещу коронавируса

Посолството ни в Берлин бе информирано от Министерството на външните работи на Германия, че като част от превенцията срещу коронавируса се подготвят мерки спрямо влизащите в страната от три региона на България – Варна, Благоевград и Добрич, съобщава на своята страница във Фейсбук Министерството на външните работи.
Трите региона ще бъдат обявени за рискови, като от събота, 8 август, всички пристигащи от тези региони ще подлежат на задължително тестване. До получаване на резултата от теста за тези граждани е в сила задължителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при отрицателна проба.
Тестът трябва да бъде направен до 72 часа след влизане на територията на Германия. Допуска се тестване и в страната на тръгване, ако то е извършено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди пристигането в Германия.
Препоръчително е при отрицателен тест да се направи нов няколко дни по-късно. Този втори тест не е задължителен, но германските здравни власти имат право да го изискат, ако смятат за необходимо. Както първият, така и евентуално вторият тест, ще са безплатни.
Германското Министерство на външните работи ще публикува на сайта си препоръка за въздържане от пътуване към посочените региони в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)