Избрани Новини

Обвиняем за кражба в условията на опасен рецидив остава в ареста

Александър Р. е обвинен, че откраднал мъжка чантичка

Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета от РС – Кюстендил по отношение на 37-годишния Александър Р., обвинен за извършване на кражба, в условията на опасен рецидив. Съдът остави без уважение молбата на обвиняемия за изменение на мярката в по- лека.
В мотивите към определението се посочва, че към настоящия момент продължава да съществува обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Съдът счита, че не е отпаднала и реалната опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, доколкото деянието, за което му е повдигнато обвинение е тежко, по смисъла на НК и предвижда лишаване от свобода от 3- 10 г.
Александър Р. е обвиняем за това, че на 30.07.2020 година е откраднал мъжка чантичка, оставена на предната седалка на микробус, спрял на спирките на пазара в Кюстендил, за да се достави хляб до близък магазин. Той се възползвал от факта, че в превозното средство няма никой и откраднал чантичката, с документи, ключове и дребна сума пари в брой, които похарчил в кв.„Изток“.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което бе потвърдена мярката за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Александър Р. е окончателно.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)