Избрани Новини

Официално откриха реновирания Летен театър в Благоевград (снимки)

Изнесена бе празнична програма от първите артисти, стъпили на новата сцена

Официалната церемония по откриване на обновения Летен театър в кв.,,Вароша", Благоевград, се състоя в 18:00 ч., като бе извършен тържествен водосвет от отец Николай. На събитието присъстваха кметът на община Благоевград инж.Румен Томов, заместник-кметовете инж. д-р Василиса Павлова, инж.Евгени Терзиев и секретарят на община Благоевград Мария Стойнева.

Инж.Томов приветства всички гости на събитието и благодари на хората, които вложиха желание, усилие, труд и любов за реализацията на проекта: "Имам честта и огромното удоволствие да открия реновирания Летен театър на Благоевград. Радвам се, защото успяхме да вдъхнем живот на едно забравено място, с надеждата да се използва за поколения напред и тук всички артисти да могат да сбъднат мечтите си, да показват и усъвършенстват талантите си. Благодаря за екипната работа на Пролет Трифонова, главен експерт в отдел „Култура“, която бе двигател на този проект, на инж.Венелин Трошанов, Петър Калпачки, арх.Адриана Кръстева, инж.Радослав Гошенков и редица служители на общинска фирма „Биострой“, които само за два месеца успяха да върнат живота на Летния театър и да осигурят възможност за реализация на много културни събития. На добър час!"
Подготвена бе и празнична програма от първите артисти, стъпили на реновираната сцена - "Music School Presto" с ръководител Цветомира Съботинова, Денс студио "Дежа Вю“ с ръководител Ани Хачатрян, танцова формация "Астра“- Благоевград с ръководител Галина Златкова, младия и талантлив музикант и изпълнител Лъчезар Кацарски и Клуба по спортни танци "Силвана денс" с ръководител Силвана Ханджийска.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов