Избрани Новини

Семейно на опера канят в Банско

Камерна опера - Благоевград представя "Бастиен и Бастиена”

„Бастиен и Бастиена” - едноактна опера от В. А. Моцарт, ще могат да гледат днес в 18.30 часа на централния площад в Банско гражданите и гостите на курорта.

В „Летни оперни вечери на открито“ Камерна опера Благоевград ще представи едноактната опера на В.А.Моцарт „Бастиен и Бастиена” за малки и големи, под мотото „Семейно на опера”.
„Бастиен и Бастиена” е третата опера, създадена от Моцарт. Тя е написана през 1768 г., когато великият композитор е бил само на 12 г. и е представена за първи път във Виена. В действието се провеждат основни за всички времена теми – за любовта и ревността, които терзаят младите Бастиен и Бастиена. Те са умело направлявани от опитния магьосник Колас, за да могат влюбените да намерят верния път един към друг.
Режисьорът проф.Герджиков ще представи на публиката една осъвременена постановка, в която двамата влюбени овчари Бастиен и Бастиена ще направят скок в бъдещето с цели 252 години и ще се преобразят като тийнейджъри. Магьосникът Колас си е магьосник, тази формула работи винаги, тъй че всички вълнуващи съвети ще произлизат от него, а той още повече ще затвърди славата си на изкусен чародей.
Участват солистите Венера Мелеки, Теодора Петрова, Юрий Николов, Георги Димитров, Теодор Петков и оркестъра на Камерна опера Благоевград. Режисьор-постановчик е проф.Павел Герджиков, диригент – Светлана Галианова, сценография – Манол Стоянов, концертмайстор – Стоил Богданов, пиано – Милена Томанова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)